Live
24maart

Gifter & A Fool's Errand


rock

Live
24maart

Gifter & A Fool's Errand


rock

Gifter & A Fool's Errand

rock

Wie het Engelse woordenboek erbij pakt, zal zien dat het woord ‘gifter’ er niet in te vinden is. Desondanks besloot de band zelf een betekenis aan dit woord te geven. Het Gifter-moment is een eye opener: een heldere ingeving. Net zo helder als de muziek: Catchy riffs en een duidelijke melodie, wat resulteert in een solide mix van indie rock en power pop.

Na een post rock verleden lanceert Gifter in 2016 de single ‘’Falling Down’’. De clip wordt vervolgens uitgezonden op tv-zender XITE en ging in première bij The Daily Indie. ‘’Speechless’’, de tweede single, werd uitgebracht bij 3voor12 Utrecht en werd opgepikt door online blogs, stond meerdere weken op nummer 1 in die indie (XL) chart, kreeg airplay op 3FM en bij heel wat regionale en alternatieve radiostations (o.a. IndieXL, Pinguin Radio, Omroep Brabant.)

Afgelopen zomer dook de band in een van de oudste kelders van ’t land om een reeks livesessies op te nemen. De productie is in samenwerking met Proud Of The South en P79 en wordt gecombineerd met een korte reeks concerten. Begin 2018 komt de band met nieuwe muziek, opgenomen met producer Martijn Groeneveld bekend van o.a. John Coffey en Blaudzun. Het optreden in P79 zal dan ook in teken staan van de release van 1 van de opgenomen singles.  

A Fool’s Errand is de post-rock formatie verrezen uit de moerassen van ’s-Hertogenbosch. Droom weg bij deinende ritmes en sferische melodieën tot je abrupt wakker wordt geschud door een muur van geluid. Hun muziek doet op momenten denken aan Mogwai of Tortoise. Maar het enige wat de muziek wil zijn is een expressie, los van betekenis. Afgelopen jaar wisten ze met hun eigenzinnige composities zich een weg naar de finale van de Bossche Band Battle te slaan en brachten ze een EP uit. Nu zijn ze klaar om momenten van bezinning te brengen en door te blijven beuken op het podium!

ENTREE IS GRATIS!

 

Algemene info

Datum: 24-03-2018
Aanvang: 21:30 uur
Facebook event

Over P79

In het hart van Den Bosch vind je het hart van het uitgaansleven: P79. De meest veelzijdige uitgaansplek van de stad met wekelijks jouw favoriete muziek in een geweldige sfeer. P79 staat bekend om het creëren van een intense beleving: even los van de buitenwereld!  Muziek en dansen, compleet verzorgd met passend licht, de perfecte sound en goede horeca. 

Check onze agenda en pik jouw favoriete avonden eruit. Kom naar een live concert of go clubbin’ met onze fantastische dj’s! Wedden dat je terugkomt?

Openingstijden

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Dicht
Dicht
Dicht
22.00
22.00
22.00
17.00

Contact

Markt 79
5211 JX, 's-Hertogenbosch

E:
T: 06-22276240